Neem Contact op

Geschiedenis

FBK Businessclub werd op 4 maart 1991 opgericht als Business Club van 83 opgericht door een aantal vooraanstaande bedrijven uit de regio Twente, met als doel gezamenlijk de organisatie van de atletiekwedstrijd FBK-Games (voorheen Fanny Blankers-Koen Games) te Hengelo financiële ondersteuning te verlenen. 

 

Hoofdsponsor van internationaal topevent

Dit atletiekevenement, dat inmiddels onderdeel is van de IAAF World Challenge samen met evenementen in onder meer Rio de Janeiro, Osaka, Melbourne, Madrid, Berlijn, Ostrava en Moskou, wordt als sinds 1981 jaarlijks georganiseerd in het Fanny Blankers-Koen Stadion te Hengelo. De FBK-Games is uitgegroeid tot hèt internationale atletiekevenement in Nederland en heeft een unieke status. De stichting Fanny Blankers-Koen Games organiseert rond de FBK-Games zelf inmiddels tal van breedtesportactiviteiten. 

FBK Businessclub heeft zich bij statuut verbonden om voor een vaste financiële basis te zorgen en daarmee betere voorwaarden te creëren voor de continuïteit van de FBK-Games in Hengelo. De club is tevens een van de hoofdsponsoren van het evenement.

 

Oorsprong 

FBK Businessclub is oorspronkelijk opgericht als Business Club van 83 was afgeleid van de leeftijd van een van de topatleten die Nederland heeft gekend: Adriaan Paulen. Adriaan Paulen liep in 1924 een wereldrecord op de 500 meter en kwam voor Nederland uit bij meerdere Olympische Spelen. Adriaan Paulen was vooral bekend als voormalig voorzitter van de KNAU en de eerste Nederlandse internationale president van de IAAF. Hij is door Anthonio Saramach in 1981 onderscheiden met de Olympic Order in zilver van het IOC. In het dagelijks leven was hij chemisch ingenieur bij DSM. Vandaar dat DSM ook een jarenlange sponsor is geweest van de toenmalige Adriaan Paulen Memorial Games.