Neem Contact op

Terugblik FBK Games 2019

vrijdag 14 juni 2019
 

Beste leden,

Veel nieuws in deze tweede nieuwsbrief van FBK Businessclub! Waaronder: een terugblik op FBK Symposium en de FBK Games, een vooruitblik op het programma voor de tweede helft van het jaar, de introductie van onze nieuwe leden en van onze nieuwe app. De nieuwe app vervangt de oude businessclub83 app, dus vergeet hem niet te downloaden. Veel leesplezier!

 

 

FBK-symposium donderdag 6 juni jl.

Als appetizer voor de FBK Games op zondag vond op donderdag 6 juni het FBK-symposium plaats. Gastspreker was voormalig topsporter en TV-maker Gregory Sedoc. Ons lid Birthe van den Berg van Technoplanning blikt terug.

'Sinds december ben ik lid van de Business Club. De persoonlijke verbinding en ontspannen sfeer maakt dat deze businessclub bij me past. Het FBK-symposium voorafgaand aan de FBK Games bevestigde dit wederom. Ik raak geïnspireerd door mensen die weten wat ze willen en ben geïnteresseerd in hoe ze hun doelen bereiken en wat hun drijfveer is. Zo ook mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal van Gregory Sedoc als topsporter.

Hij vertelde over innovatie in de sport en zijn eigen ervaring als topatleet. Ik vond het interessant om te horen hoe veel tijd en aandacht hij besteedt aan de analyse om net dat streepje voor te krijgen, om net iets beter te worden dan de rest. Hij koppelt zijn analyse heel sterk aan het winnen en daar gaat het natuurlijk om in de sport. De rode draad in zijn verhaal is dat wanneer je goed wilt zijn in je vak, je moet weten waar je het over hebt, de analyse dus. ‘Gevoel’ is daarbij zeker van belang, maar door te weten wat je doet, kun je ook gefundeerd ergens naartoe werken. Of je nu een topsporter of ondernemer bent. Je hebt een doel, zorgt voor de middelen die nodig zijn, je doet er alles aan om je doel te bereiken, of het sport is of in het ondernemen, dat zijn de overeenkomende componenten. Ondanks het feit dat Gregory fantastische prestaties heeft geleverd, blijft hij bescheiden. Bijzonder voor zo’n topatleet. Na afloop was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met lekker eten in de zon. Al met al een gezellige en inspirerende middag, en een mooie opwarmer voor de FBK Games. Eentje die ervoor heeft gezorgd dat ik me meer betrokken voel bij de FBK Games.'  

 

Terugblik op een bijzonder mooie FBK Games

Daar was 'ie dan: zondag 9 juni, de 38e editie van de FBK Games. Bestuurslid van FBK Businessclub en de FBK Games Ellen Kuipers blikt terug op de FBK Games als GAMECHANGER van de internationale atletiek.

Techniek, innovatie en atletiek op het hoogste niveau kwam samen tijdens de FBK Games. Ik vond het weer een geweldige editie (38e) met de beste internationale atleten, ondersteund door mooie bedrijven uit Twente. Innovatieve bedrijven, waarvan er een aantal lid zijn van onze FBK Businessclub. Demcon, Xsens, Morskieft Ontwerpers, Asito, Trimm en ICT Spirit maakten van de FBK Games de ‘game changer’ van de internationale atletiek evenementen. 
 
'Ik heb bijzonder genoten van de race tussen ‘mens en machine’. Lisanne de Witte had als belangrijkste tegenstander op de 300 meter de RED Shift. De RED Shift staat niet op de wereldranglijst, maar dwong Lisanne om super snel te lopen. Lisanne voelde de solar auto aankomen, ze wist dat ze het verschil in haar eentje moest maken op de eerste 200 meter, want vanaf dat moment zou de RED Shift haar achterop komen. En dat deed ‘ie. Het scheelde weinig, maar gelukkig voor de mens, won Lisanne het van de zonneauto. 
Maar ook de battles op de 100 meter waren spectaculair. Absolute stilte op de tribune, concentratie van de atleten en dan een explosie van spierkracht, energie en snelheid. Geweldig om te zien en te voelen hoe de sportmannen en -vrouwen strijden om de winst. Ook vond ik het vernieuwde concept ‘head to head’ bij het verspringen enorm spannend. Echte één-op-één battles, waardoor het publiek meer beleving en emotie te zien krijgt. Ook zagen we van heel dichtbij hoe hoogspringer Sam Kendricks het FBK record uit 1992 (!) verbeterde met een sprong van 5.91 meter. En natuurlijk was ook onze eigen Daphne Schippers er. En ze was weergaloos snel. Ze won de 100 meter in 11.06 seconden. Hiermee voldeed ze aan de WK-limiet. 
 
In de VIP Plaza was het fijn om elkaar voorafgaand en na de wedstrijden te ontmoeten. Mooi weer, hapje en drankje. Heerlijk! Laten we er met elkaar als FBK Businessclub samen met de FBK Games in 2020 een nog groter en mooier event van maken!'

 

 

Nieuwe leden

Graag introduceren we hierbij zes nieuwe leden. Alle nieuwe leden: van harte welkom!

Ellen Haarhuis (Haarhuis Generatoren)
Rico ten Hag (Ten Hag Makelaars)
Carel Horstman (Lulof)
Rene Averesch (D&A Licht)
Johan Wassink (Siebert & Wassink)
Gerard Gerrits (Gemeente Hengelo)

 

 

 

 

Nieuwe app! Download hem vandaag nog.

 

We hebben een vernieuwde app!
 

De nieuwe app heet BUSINESSCLUB APP en vervangt de bestaande business club 83 app. Je kunt de app als volgt downloaden.

Download de App in de App Store en installeer hem. De app heet: Businessclub App.

 

  1. Open de app en kies FBK Businessclub;
  2. Vul in het inlogscherm jouw e-mailadres in dat bij de businessclub bekend is. Er wordt een e-mail voor activatie verstuurd naar je mailbox;
  3. Open deze e-mail en klik op de activatie-button. Je wordt automatisch doorverwezen naar de website van de Businessclub App;
  4. Klik nogmaals op de bevestigen-button. Je kunt nu gebruik maken van de app.

 

Programma "Trots op Twente" - 2e helft 2019!


De eerstvolgende bijeenkomst is ons Mystery Weekend. We kunnen hier natuurlijk niet teveel over vertellen, want het blijft een Mystery Weekend, maar de kamers zijn geboekt, vervoer en activiteiten geregeld, eten en drinken uitgezocht (toch één van de belangrijkste zaken!) en de zon is besteld. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagd weekend zijn aanwezig!
Heb jij je aangemeld, dan krijg je uiterlijk vrijdag a.s. een bevestigingsmail. Er zijn nog 2 kamers beschikbaar. Dus wie nog mee wil, moet snel zijn!

Er komt nog een activiteit in oktober/november. Wat en wanneer precies publiceren wij zo snel mogelijk in de app.
 
Vrijdag 28 -  zaterdag 29 juni 2019        
Mystery Weekend “Trots op Twente”
Zondag 8 september 2019 
Openluchtconcert Wilmersberg met het Orkest van het Oosten
Dinsdag 13 oktober 2019
Twentse Netwerkborrel op de Military Boekelo
Vrijdag 29 november 2019
Culinair Twents Eindejaarsdiner

Tot de 28e!
 
Activiteitencommissie
Niels Euverman & Kristel van der Velde

 

Volg onze socials!


Heb je nieuws dat je met andere leden wilt delen? Post het in onze LinkedIn groep. Bekijk ook meer foto's van onze events op onze Facebookpagina en Instagram. Zo mis je niets!

 

Naar nieuwsoverzicht