Neem Contact op

Openlucht concert

8 september 2019– 8 september 2019 Locatie: De Wilmersberg

In 2018 kwamen 1000 gasten genieten van een prachtig concert van het Orkest van het Oosten met Ellen ten Damme op het landgoed van De Wilmersberg. Ook dit jaar vindt er weer een groots openluchtconcert plaats: hét culturele netwerkevent van Twente!

ZO! Gospel Choir & Karel Deseure

Een zonnige middag op het landgoed van De Wilmersberg met een parade van amuses, heerlijke wijnen en een prachtig concert van het voltallige Orkest van het Oosten en het swingende Gospelkoor ZO! In de bekende idyllische ambiance klinken op zondagmiddag 8 september swingende songs in speciaal voor dit concert gemaakte arrangementen, afgewisseld met spectaculair orkestrepertoire.

Het Nederlands ZO! Gospel Choir zingt een repertoire dat bestaat uit een mix van Black Gospel, Soul en R&B met popinvloeden en toert daarmee sinds 2010 met veel succes door binnen- en buitenland. Het koor stond in 2016 op het prestigieuze North Sea Jazz Festival en werkte samen met onder andere het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Het Orkest van het Oosten en het koorkennen elkaar van de gezamenlijke optredens in de Christmas Night shows in het Wilminktheater en verheugen zich op deze nieuwe samenwerking. Het hoofdzakelijk Amerikaanse repertoire voor koor en orkest wordt afgewisseld met orkestwerken van de Amerikaanse musicalcomponisten George Gershwin en Richard Rodgers.

Bovendien speelt het orkest werken van Antonin Dvorak, die zich in Amerika liet inspireren door negro-spirituals. De muzikale leiding is in handen van de jonge en veelzijdige Belgische dirigent Karel Deseure. Hij debuteerde in januari in 2019 bij het Orkest van het oosten en leidde verder concerten en operaproducties bij onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Brussels Philharmonisch, Opera Zuid en het Symfonieorkest van Luzern.

Voor de leden van de BC zijn gereserveerde plaatsen.

Naar komende evenementen